Navigatie overslaan

Gro­nin­gen in de ban van Bowie

Groningen mag zich de komende drie maanden de David Bowie-hoofdstad van de wereld noemen. In het Groninger Museum is afgelopen vrijdag de tentoonstelling Bowie Is geopend, een expositie met ruim 300 objecten uit het Bowie-archief. Bezoekers kunnen onder andere geschreven teksten, kostuums, foto’s, video’s en heel veel muziek van de Britse popster bekijken en beluisteren. De tentoonstelling geeft een overzicht van Bowie’s invloedrijke werk op het gebied van kunst, design, theater, film en muziek.

Dat de tentoonstelling na wereldsteden als Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs, Melbourne en New York te zien is in Groningen, mag uniek worden genoemd. Groninger Museum-directeur Andreas Blühm was bij de opening van de tentoonstelling dan ook behoorlijk trots. ‘Wij kregen twee jaar geleden een brief van het Victoria & Albert Museum in Londen of we iets met Bowie wilden. Nou, ik wilde eerst de tentoonstelling zien, maar ik kwam er al gauw achter wat voor een groots evenement dit voor de stad kan zijn.’

In navolging van de tentoonstelling in het museum, is de hele stad in de ban van Bowie. Niet alleen is er kunst te zien in het museum, ook toont het Groninger Museum films van Bowie, speelt het Noord-Nederlands Orkest muziek van de artiest en is zelfs het Stripmuseum bezig met de Britse held.

Van Ziggy Stardust tot The Thin White Duke: Groningen ademt David Bowie.

De tentoonstelling in het Groninger Museum is nog tot en met maart te zien.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring