Navigatie overslaan

Gro­nin­gen in het teken van 3FM Serious Request

Zeven dagen lang staat de Groningse binnenstad in het teken van 3FM Serious Request. Drie radiopresentatoren laten zich tussen 18 en 24 december in een glazen huis opsluiten, eten al die tijd niet, maken 24 uur per dag radio en proberen met hun actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte malaria. Groningen verwacht vele tienduizenden bezoekers, die de dj’s een hart onder de riem willen steken of hun bijdrage persoonlijk bij het Glazen Huis op de Grote Markt willen afleveren.

Al op 10 december wordt op de markt begonnen met de opbouw van het tijdelijke glazen huis en alle productiefaciliteiten. Ook wordt er een podium gebouwd, waar artiesten zullen optreden. Op de start- en slotdag is er een speciaal programma. Vooral op kerstavond, wanneer de dj’s naar buiten komen, worden veel mensen verwacht.

De provincie en gemeente Groningen lanceerden samen met Marketing Groningen en twee communicatieburo's een platform om alle Groningse initiatieven voor het inzamelen van geld te bundelen. Via Groningen Geeft kunnen scholen, organisaties, verenigingen, ondernemers en natuurlijk de Groningers zelf hun ideeën of acties voor het inzamelen van geld kwijt. Ook de Groningse media doen mee en gaan de leukste en meest ludieke acties extra aandacht geven op de regionale radio en tv.

Ook voor inspiratie kun je op GroningenGeeft.nl terecht want iedereen kan daar zijn of haar actie aanmelden en een eigen pagina aanmaken met filmpjes en foto's. Ook staat op deze site veel informatie en het laatste nieuws over Het Glazen Huis.

Vele initiatieven zijn al aangemeld, zoals een wereldrecord bierestafette van acht grote Groningse studentenverenigingen, een grote inzamelingsactie tijdens een wedstrijd van FC Groningen en de mogelijkheid om tegen betaling het hele mediaspektakel te bekijken vanaf een unieke positie op de Martinitoren.

Het uiteindelijk door Groningen binnengehaalde geldbedrag wordt door burgemeester Rehwinkel bekend gemaakt aan het einde van 3FM Serious Request. “We zullen laten zien dat we in het ophalen van geld voor het goede doel even gul als creatief zijn”, aldus de burgervader.

www.groningengeeft.nl
www.glazenhuisshirt.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring