Navigatie overslaan

Gro­nin­gen in kerst­sfeer: ijs­baan met Facebook en win­ter­trein’

De Duitse steden Münster en Oldenburg krijgen er een geduchte concurrent bij. Deze plaatsen trekken in december zeer veel toeristen dankzij hun Kerstmarkten, maar Groningen brengt de binnenstad ook steeds meer in Kerstsfeer. Daardoor moet de stad Groningen in de Kerstvakantie aantrekkelijk zijn voor bezoekers van heinde en verre. Een van de trekpleisters is een unieke L-vormige ijsbaan op het Waagplein en er gaat ook een wintertreintje door de binnenstad rijden.

De schaatsbaan is dit jaar twee keer zo groot als in vorige jaren, en voor een bijzondere sfeer zorgen bepaalde vlakken op de ijsbaan die verkleuren als je er overheen schaatst.

En dan is er ook nog die wereldprimeur waarbij schaatsen en Facebook hand in hand gaan. Je kunt foto’s laten maken die direct op Facebook worden geplaatst of speedskaten en de score vervolgens delen met je digitale vrienden.

Het winkelend publiek wordt in de kerstvakantie ook getrakteerd op verschillende straattheateracts, zoals zingende sneeuwmannen, een lichtjesparade, een ganzenfanfare en een spectaculaire saurusact.

Ook komt de Kerstman met zijn elfen op visite, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er kerstkoren en andere live muziek. Langs alle plekken waar in deze periode iets bijzonders te doen is, rijdt een wintertrein. Ook komt er een ontvangstcomité om bezoekers in de binnenstad welkom te heten met een winterse traktatie.

http://winter.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring