Navigatie overslaan

Gro­nin­gen in teken van Go China!

Het Groninger Museum wordt komende tijd omgetoverd tot een ‘Klein Chinees Rijk’. Dit gebeurt in het kader van het groots opgezette project‘Go China! Assen – Groningen’, dat met onder andere vijf spectaculaire tentoonstellingen de veelzijdige en rijke cultuur van China toont.

In het Groninger Museum zijn in totaal vier tentoonstellingen te zien. Zo is van zaterdag 2 februari tot en met 28 september volgend jaar een expositie te bezichtigen van archeologische bronzen objecten uit het Shanghai Museum. Werk van kunstenaar Ai Weiwei is te zien in het Coop Himmelb(l)au paviljoen van zondag 2 maart 2008 tot en met 23 november. De twee andere tentoonstellingen staan in het teken van Chinese hedendaagse kunst en avant-gardekunst uit de jaren tachtig en negentig.

In het Drents Museum zijn van 2 februari tot en met 31 augustus de originele en wereldberoemde soldaten uit het Terracotta leger van Xi'an te zien. Ook andere bijzondere en kostbare grafvondsten uit de tombe van de eerste keizer van China zijn dan in Assen te bezichtigen.

www.groningermuseum.nl
www.drentsmuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring