Navigatie overslaan

Gro­nin­gen in top‑5 meest CO2-neu­tra­le ste­den van Nederland

Groningen loopt samen met vier andere gemeenten op kop op weg naar een CO2-neutrale stad. Naast Tilburg, Apeldoorn, Heerhugowaard en Den Haag zal Groningen een proeftuin worden voor de rest van het land.

De gemeenten gaan de komende vijf jaar samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Hierbij worden ze financieel ondersteund door de rijksoverheid. Andere gemeenten kunnen leren van de ervaringen van deze koplopers. In nauw overleg met relevante partijen - zoals de rijksoverheid, de VNG en SenterNovem - wordt kennis en ervaring overgedragen. Dat meldt de Milieudienst van de gemeente Groningen

Dat het niet gemakkelijk is om echt CO2-neutraal te worden, maken onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen duidelijk in het programma Adams Appel op TV Noord.
Compensatie van CO2 uitstoot door het planten van bomen, is nagenoeg onmogelijk omdat er enorme kosten aan verbonden zijn en er teveel moet gebeuren. Energieneutraal bouwen is op dit moment lastig omdat je daarbij afhankelijk bent van de markt. Toch vinden de onderzoekers dat Groningen goed bezig is. Want er moet wel wat gebeuren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring