Navigatie overslaan

Gro­nin­gen is Hoofd­stad van de Smaak 2011

Groningen is uitgeroepen tot de Hoofdstad van de Smaak 2011. Daarom worden er een jaar lang de meest uiteenlopende ‘smaakmakende’ activiteiten georganiseerd. Smaakvolle voeding en smaakbewust eten staan een jaar lang centraal in Groningen. Gezond en eerlijk voedsel dus, en dan vooral uit de regio. Het thema is ‘Eenvoud is goud’. Goud, vanwege eerlijk eten met een gouden rand. Goud ook omdat het in het Gronings 'goed' betekent en daarom staat voor eerlijke producten van eigen bodem. .

Een jaar lang staan er iedere maand uiteenlopende publieksevenementen op het programma met bijvoorbeeld topkoks en smaakwedstrijden. Groninger cafés en restaurants kunnen bij deze smaaktraditie aanhaken door ‘Smaakmaker’ te worden. Het hoogtepunt van alle festiviteiten ligt in oktober tijdens de Week van de Smaak. Het programma wordt samengesteld door de gemeente, provincie, Marketing Groningen en regio Groningen-Assen.

www.hoofdstadvandesmaak.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring