Navigatie overslaan

Gro­nin­gen koes­tert talent­vol­le jon­ge­ren met Gro­nin­gen Talent Group’

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’. Zo zou men in zes woorden de gedachte achter een nieuw initiatief kunnen samenvatten om talentvolle jonge mensen in Groningen te onthalen. Burgemeester Rehwinkel lanceerde in november namelijk de ‘Groningen Talent Group’. Dat is een initiatief om honderd van de meest begaafde jongeren op het gebied van ondernemen, wetenschap, kunst of sport te laten weten dat ze welkom zijn in Groningen en om een band met hen op te bouwen.

Uit ruim 50.000 Groningse studenten en inwoners van de stad tussen de 20 en 30 jaar hebben de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen de honderd meest talentvolle personen geselecteerd. Samen vormen zij de Groningen Talent Group. Eind november vond de kick-off plaats.

Groningen Talent Group

Het doel van de Groningen Talent Group is tweeledig. Enerzijds proberen de gemeente en de kennisinstellingen hiermee het aanwezige toptalent te binden aan de stad en aan elkaar, aangezien de kans groot is dat er toekomstige ministers, topsporters of topondernemers tussenzitten.

Anderzijds is de groep een hoogwaardige denktank voor uitdagingen en kansen waar Groningen nu of in de toekomst voor staat. Hoe kijkt zo’n talentvolle groep tegen bijvoorbeeld jongerenhuisvesting, ondernemerschap, citymarketing of krimp aan?

City of Talent

Het initiatief voor deze groep komt van City of Talent, een gezamenlijke kenniscampagne van de stad en de grootste Groningse kennisinstellingen. Burgemeester Peter Rehwinkel, Rector Magnificus van de Rijsuniversiteit Groningen Frans Zwarts en Bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool Groningen Henk Pijlman, spraken de Groningen Talent Group tijdens de startbijeenkomst in november toe.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring