Navigatie overslaan

Gro­nin­gen krijgt groots win­ter­fes­tijn met ijs­baan en reuzenrad

De binnenstad van Groningen is komende winter een maand lang het decor van een nieuw event: Wintergoud. Op de Grote Markt komen een grote, overdekte ijsbaan en een wintercafé. WinterWelvaart, dat ook in deze periode plaatsvindt, wordt uitgebreid met een grote wintermarkt, die de grachten verbindt met de Grote Markt.

Wintergoud staat op de agenda van 6 december tot 5 januari. Dé trekker is een grote en overdekte ijsbaan die – hoogstwaarschijnlijk – voor Vindicat komt te staan. Direct daarnaast komt dan een wintercafé waar bezoekers terecht kunnen voor een warme chocomel óf het speciale Wintergoud-biertje. Ook komen er ‘winterchalets’ op de Grote Markt, met mogelijk producten of lekkernijen van lokale partijen en Groningse ondernemers.

Het populaire en drukbezochte event WinterWelvaart, waarbij langs de Hoge en de Lage der A tientallen historische zeilschepen liggen, wordt dit jaar groter dan ooit. Er ligt een plan voor een lange kerstmarkt, die begint bij WinterWelvaart en eindigt op de Grote Markt.

Het event Wintergoud speelt zich overigens niet alleen in de binnenstad af: ook Groningse wijken en dorpen als Haren en Ten Boer worden meegenomen in het programma. Wat daar precies staat te gebeuren, is nog niet bekend.

Foto: Knelis


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring