Navigatie overslaan

Gro­nin­gen krijgt Heal­thy Ageing Cam­pus Netherlands

Healthy Ageing is al langer één van de speerpunten van het hoger onderwijs in Groningen. Om alle activiteiten en ontwikkelingen rond gezond ouder worden zo goed mogelijk te faciliteren krijgt Groningen nu, dankzij bijdragen van de provincie, de gemeente, zorgorganisatie Triade, de NOM en het Fonds Ondernemend Groningen, een heuse Healthy Ageing Campus.

De Healthy Ageing Campus moet de plek worden waar ondernemers en wetenschappers samen gaan werken aan innovaties die het mensen mogelijk maken gezond ouder te worden en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Het is de bedoeling om het onderzoek op deze manier af te stemmen op de behoeften van de medische en zorgindustrie, patiënten, publieke organisaties op het gebied van gezondheid, zorgverzekeraars en kapitaalverschaffers. Daarnaast zullen waar mogelijk bedrijven worden opgestart die de ontwikkelde innovaties op de markt brengen.

Belangrijke motoren voor de Healthy Ageing Campus zijn al op het terrein van het UMCG te vinden. Dit zijn het LifeLines onderzoek, waarbij de gezondheid van 165.000 mensen uit Noord-Nederland dertig jaar lang onderwerp van analyse en onderzoek is, en het European Research Institute on the Biology of Ageing, oftewel ERIBA. Dit is een wereldwijd toonaangevend instituut waar (inter)nationale topwetenschappers samenwerken aan onderzoek naar de biologie van het ouder worden met als doel het verbeteren van preventie, diagnose en behandeling bij kwalen.

De ambities van de partijen die bij de ontwikkeling van de Healthy Ageing Campus betrokken zijn, zijn groot. In totaal moet de campus Groningen tot 2025 zo’n 750 directe en 1500 indirecte banen opleveren.

www.healthyageingcampus.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring