Navigatie overslaan

Gro­nin­gen krijgt met The Big Buil­ding zijn eigen startupfabriek

Liefst 4000 vierkante meter aan bedrijfsruimte voor startups. En dat is pas het begin: op termijn biedt het oude pand van PostNL achter het Groningse hoofdstation mogelijk zelfs 14.000 vierkante meter voor innovatieve en creatieve startups. Het gebouw, dat omgedoopt is tot The Big Building, staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar zal in ieder geval tot 2018, en mogelijk zelfs nog langer, dienst doen als paradijs voor startende ondernemers.

De plannen voor het startupparadijs komen uit de koker van de Groningse vastgoedondernemers Ralph Steenbergen en Nick Stevens, beiden erg actief in de startup-scene. Inmiddels zijn de sleutels van het gigantische gebouw binnen en hebben de eerste startups die zich in The Big Building willen vestigen zich al gemeld.

De komende tijd moeten zij The Big Building gezamenlijk gaan omvormen tot een broeinest van nieuwe bedrijvigheid. De startups zullen de beschikbare ruimte in overleg gaan indelen en kunnen daarbij direct al nadenken over eventuele samenwerkingen. Uiteindelijk moet iedereen die er werkt gaan profiteren van elkaars kennis, netwerk en ervaring.

Als jonge startup kun je bijvoorbeeld veel hebben aan de ervaring van internetondernemer Mark Vletter, die met zijn bedrijf Voys al jaren met veel succes aan de weg timmert. Vletter heeft aangegeven zich met zijn nieuwe tehcnologiebedrijf Devhouse Spindle, een afsplitsing van Voys, te vestigen in het gebouw.

Devhouse Spindle is typisch zo’n creatieve en innovatieve startup waarvoor The Big Building in het leven is geroepen. De medewerkers van het bedrijf dragen titels als supernerd, creative nerd en iOS nerd en Vletter zelf wordt als headnerd aangeduid. ‘Spindle is een groep geniën, of misschien beter gezegd: een schuur vol nerds’, zo omschrijft het bedrijf zichzelf. ‘We verdelen onze tijd over het verbeteren van elkaars high scores en het bouwen van baanbrekende technologie.’

Andere bedrijven die al hebben aangegeven zich in The Big Building te zullen vestigen zijn onder andere game-ontwikkelaar Indietopia en Van Hulley, dat met veel succes boxershorts maakt van oude overhemden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring