Navigatie overslaan

Gro­nin­gen krijgt proef­tuin voor ont­wik­ke­ling energiesystemen

De net opgerichte Energy Academy in Groningen krijgt een nieuw opleidingstraject dat zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van energiesystemen voor huishoudens. Bij het zogenoemde Energy Transition Centre, afgekort tot Entrance, dat in december van start is gegaan, kunnen innovatieve producten en systemen voor huishoudens worden getest.

Entrance maakt deel uit van de Energy Academy. Dit opleidingsinstituut richt zich op energievraagstukken en de opleiding van personeel voor de energiesector. Waar de Energy Academy een brug slaat naar het onderwijs, zal Entrance zich vooral op bedrijven en innovatie focussen. Zo nemen onder andere Bam Infra, Gasunie en Gasterra deel in het nieuwe wetenschapspark. Er wordt het komende jaar onder andere gewerkt aan experimenten met gelijkstroom, zonneceldaken, slimme HRE-ketels en het koppelen van warmte- en koudeopslag aan de energiebehoefte van een huishouden.

Projectleider Wim van Gemert verwacht dat Entrance de komende jaren flink zal groeien. In totaal is er ruim honderd miljoen euro in de Energy Academy gestoken. Een kwart van dat bedrag is gereserveerd voor de ontwikkeling van Entrance.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring