Navigatie overslaan

Gro­nin­gen nacht lang in teken van kunst en wetenschap

In de nacht van 2 op 3 juni staat de hele binnenstad van Groningen in het teken van de Nacht van Kunst & Wetenschap. Op het programma staan muziek, theater, dans, wetenschap, kunst, cabaret en bijzondere experimenten. Bezoekers hebben de keuze uit maar liefst ruim tweehonderd sprekers, singer-songwriters, experimenten, tentoonstellingen, voorstellingen, acts, bands en speciaal gemaakte interactieve kunstprojecten. Als met als doel de grenzen tussen kunst en wetenschap te laten vervagen.

Bezoekers kunnen tijdens het festival niet alleen kijken naar allerlei boeiende voorstellingen en muziekoptredens, maar ook meedoen aan workshops, lezingen en wetenschappelijke experimenten. Het thema van de Nacht van de Kunst & Wetenschap is dit jaar Healthy Ageing.

Het is natuurlijk mogelijk om je als bezoeker al lopend van de ene naar de andere activiteit te verplaatsen, maar het is ook mogelijk om over het water te gaan. Bezoekers kunnen op het Museumeiland in een bootje stappen en bij Academie Minerva hun weg lopend vervolgen. Onderweg op het water is ook van alles te beleven. Zo worden bezoekers toegezongen door de Serenademan en toont studentensportverenging Surface haar kunsten op het water.

De buitenlocaties van het festival, zoals het grote podium op de Vismarkt en het 3FM Serious Talent Stage, zijn allemaal gratis te bezoeken, maar om ook de vele indooractiviteiten mee te kunnen maken, moeten bezoekers een polsbandje aanschaffen. Deze kost in de voorverkoop 10 euro en is onder andere verkrijgbaar via de website www.denachtvandekunstenwetenschap.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring