21/09/2018

Groningen Ontwerpt: ontwerpers en winkeliers slaan de handen ineen voor een circulaire economie

In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn: duurzaam en gestoeld op hergebruik. Althans, dat is de ambitie van het Rijk. Omdat design een belangrijke bijdrage kan leveren aan dit vraagstuk start House of Design in 2018 met een nieuw initiatief: 'Groningen Ontwerpt'. Daarin werken ontwerpers samen met winkeliers, maar ook met beleidsmakers en onderzoekers, aan duurzame en circulaire oplossingen voor de binnenstad van Groningen.

Het thema van Groningen Ontwerpt is dit jaar ‘Afvalstromen in de binnenstad’. Voor winkeliers is vooral het verpakkingsmateriaal een probleem. Denk aan piepschuim, plastic, textiel, glas en karton.

Zes ontwerpers onderzoeken samen met zes winkeliers hoe materialen als piepschuim, plastic, glas, karton en textiel kunnen worden hergebruikt. De ontwerpers onderzoeken wat er mogelijk is met het materiaal en maken een nieuw product of een installatie voor de winkel. De resultaten worden gepresenteerd op 7 oktober en blijven daarna nog de hele maand te zien.

17/09/2018
Professor Ad van Wijk aan de slag als Waterstofambassadeur voor Noord-Nederland
12/09/2018
Friese 'digital specialist' Snakeware naar 'booming' Groningen