01/03/2010

Groningen ontwikkelt software tegen laptopdiefstal

Speciale software om je laptop te beschermen tegen diefstal. Dat is wat de Regiopolitie Groningen, de gemeente Groningen en het Openbaar Ministerie in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben ontwikkeld. Dankzij de software wordt het gemakkelijker om een gestolen laptop, de dieven en de helers op te sporen. Op het moment dat een laptop gestolen wordt, neemt hij automatisch contact op met een centrale, waarbij de locatie wordt doorgegeven en de politie hem makkelijker kan traceren.

Het project, genaamd ‘LoJack for Laptops’, richt zich vooral op studenten, omdat uit politiegegevens blijkt dat er vooral veel inbraken worden gepleegd in studentenhuizen, waarbij de buit regelmatig uit laptops bestaat. Daarom kregen studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool begin maart de kans om hun laptop gratis te laten beveiligen.

Volgens de politie is een bijkomend voordeel van het project dat inbrekers nu niet meer weten welke laptops beveiligd zijn, waardoor ze een minder aantrekkelijke buit worden.

01/02/2010
Gronings Multicopy op één in top tien
01/02/2010
Stukje Waddenzee te adopteren voor vijf euro