Navigatie overslaan

Gro­nin­gen ron­de ver­der in selec­tie Flo­ri­a­de 2022

Groningen is één van de laatste vier kandidaten voor het organiseren van de wereldtuinbouwtenstoonstelling Floriade in het jaar 2022. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) bekend gemaakt. Groningen wil het evenement graag organiseren op het braakliggende Suiker Unie-terrein. De concurrentie bestaat nu nog uit Almere, Amsterdam en de regio Boskoop.

Bij de selectie die leidde tot de huidige lijst van vier kandidaten, zag de selectiecommissie van de NTR de ligging van het Suiker Unie-terrein als groot pluspunt. Ook het draagvlak van ondernemers en de ideeën van cross-over naar andere sectoren als Healthy Ageing, Energie en Watermanagement hebben de NTR ervan overtuigd dat er in Groningen voldoende mogelijkheden zijn om een vernieuwd concept voor de Floriade neer te zetten, zo meldt de gemeente.

Uiterlijk 1 juli van dit jaar moet Groningen bij de NTR een bidbook aanleveren, met uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de thema’s, de partners, de marketing en de financiën. In oktober zal, tijdens de sluiting van de Floriade die dan in Venlo wordt gehouden, bekend worden gemaakt waar de Floriade over tien jaar gehouden zal worden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring