Navigatie overslaan

Gro­nin­gen scoort op het gebied van duurzaamheid

Groningen doet het goed op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit het jaarverslag Duurzaamste Stad 2009. Hierin valt onder andere te lezen dat de CO2-uitstoot door gas en elektriciteit 3 procent is gedaald ten opzichte van 2008. Bovendien doet de stad het goed in de landelijke duurzaamheidsmeter, is het een van de meest klimaatvriendelijke gemeenten en is het, samen met Goes, Fairtrade Gemeente.

Volgens de gemeente zijn er steeds meer partijen die met een duurzaam initiatief komen. Zo wekken sommige bewoners al zelf energie op, investeren schoolbesturen in energiezuinige en gezonde scholen, woningcorporaties in duurzame renovatie en projectontwikkelaars in duurzame nieuwbouw. Studenten doen energieonderzoeken voor bedrijven, middenstanders bieden steeds meer Fairtrade producten aan en bedrijven investeren in duurzame innovatie.

Mede door al die projecten, zoals ook het energiezuiniger maken van woningen en gebouwen, is de CO2-uitstoot met drie procent gedaald. De daling is deels ook het gevolg van de economische crisis en komt overeen met circa 30 kiloton CO2. De gemeente Groningen streeft er naar in 2025 een energieneutrale stad te zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring