Navigatie overslaan

Gro­nin­gen Seaports biedt plek aan off­sho­re wind-startups

Groningen Seaports gaat een deel van zijn kantorengebouw Nijlicht in de Eemshaven inrichten voor startups die aan de slag willen met offshore wind-gerelateerde bedrijvigheid. De Groningse haven heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de belangrijkste centra voor de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van windmolenparken op zee en biedt dan ook volop kansen voor startende bedrijven in deze sector.

Het Groningse havenbedrijf gaat in Nijlicht ‘MOI-werkplekken’ gerealiseerd, waarbij de afkorting MOI staat voor Maritime Offshore Innovation. Deze moeten onderdeel worden van de grotere MOI Eemsdelta Startup Community, waarin startups in de regio samenwerken aan innovaties voor de scheepvaart, de industrie en de (wind)energiesector.

De MOI Community komt uit de koker van de Economic Board Groningen (EBG). Uit onderzoek blijkt dat startups, maar ook zogenaamde scale-ups, niet zozeer kiezen voor specifieke huisvesting op een locatie, maar vooral aangetrokken worden door de specifieke ‘community’ die hen geboden wordt, in het geval van de Eemshaven is dat de offshore wind-industrieen in Delfzijl bijvoorbeeld de scheepvaart en de industrie.

Veel voordelen
Startups die geïnteresseerd zijn in een MOI-werkplek kunnen rekenen op onder meer goedkope maar kwalitatief goede huisvesting in Eemshaven. Daarnaast biedt deelname vooral veel voordelen op het gebied van toegang tot de juiste personen in de offshore wind-branche en andere wind gerelateerde netwerken. Bovendien krijgen de startups die zich in Nijlicht vestigen een plek in gerenommeerde acceleratorprogramma’s.

Klik hier voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring