Navigatie overslaan

Gro­nin­gen steeds aan­trek­ke­lij­ker voor toeristen

Groningen is opgeklommen tot de nummer vier van steden met het meest aantrekkelijke toeristische imago van Nederland. Dat blijkt uit een imago-onderzoek dat LAgroup en NBTC-NIPO Research recentelijk hebben uitgevoerd. Uit dat onderzoek blijkt eveneens dat de slogan ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’ de meest herkenbare regiomarketing-slogan van Nederland is.

Uit het onderzoek bleek dat vooral middelgrote steden met een historische kern succesvol zijn in het creëren van een aantrekkelijk imago. Maar ook steden met een jong, bruisend karakter en een interessant aanbod op uitgaansgebied helpen mee aan een positief imago. Groningen scoort op beide gebieden hoog en ziet zichzelf dan ook terug in de top 4, achter Maastricht, Amsterdam en ’s-Hertogenbosch.

Van de 18 onderzochte steden staat Groningen op de tweede plaats van meest aantrekkelijke uitgaanssteden, na Amsterdam. Op het gebied van museumimago neemt Groningen de derde plaats in. Het Groninger museum staat landelijk goed bekend en de verwachtingen omtrent het aanbod van tentoonstellingen zijn hoog. Maar ook op andere gebieden, zoals moderne architectuur, cultuurhistorisch erfgoed en terrassen scoort Groningen goed. Opvallend is de groei van het imago van de hotels en het evenementenaanbod in de stad. Op alle genoemde kenmerken scoorde Groningen zeer alleen het imago als stad met attracties was onder gemiddeld.

Op de vraag, van welke stad of regio kent u de slogan, scoorde Groningen met Er Gaat Niets Boven Groningen veruit het hoogst. 20 procent van de respondenten wist spontaan de slogan te noemen. 11 procent wist de slogan ‘I Amsterdam’ spontaan te noemen.

Het onderzoek van LAgroup en NBTC-NIPO Research vergeleek 18 grote steden in Nederland met elkaar. Per stad beoordeelden 500 respondenten (50 procent bezoekers, 50 procent niet-bezoekers) de sfeer en het toeristisch aanbod van de betreffende stad.

www.toerisme.groningen.nl
www.spotgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring