Navigatie overslaan

Gro­nin­gen steeds popu­lair­der onder bui­ten­land­se ken­nis­wer­kers en studenten

Het Noorden – en de stad Groningen als economische motor in het bijzonder – wordt steeds internationaler. Volgens het International Welcome Center North (IWCN), dat expats helpt met het regelen van zaken als huisvesting, verzekering en visa, zijn er in het Noorden inmiddels zo’n 10.000 hoger opgeleide kennismigranten, 10.000 internationale studenten en 5000 internationale zelfstandigen.

En de komende jaren zullen er nog veel nieuwe hoogopgeleide Groningers met buitenlandse wortels bijkomen. Zo ziet het IWCN een toename van 10 tot 17 procent per jaar als het gaat om expats en kenniswerkers en zien ook de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool de aantallen internationale studenten al jaren stijgen. Om die reden, maar ook om de kwaliteit van scholing voor Nederlandse studenten te verbeteren, zetten de kennisinstituten steeds meer in op Engelstalig onderwijs.

Al die talentvolle expats zijn van groot belang voor de Groningse economie. Om te voorkomen dat ze snel weer vertrekken, moet je er als samenleving dus voor zorgen dat ze zich thuis gaan voelen in het Noorden. Sociale contacten en culturele verschillen spelen daarin een belangrijke rol. Het IWCN, de kennisinstellingen en ook de gemeente en het bedrijfsleven zetten zich dan ook volop in om ervoor te zorgen dat de internationals goed integreren in de Groningse samenleving.

http://iwcn.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring