01/08/2008

Groningen steekt Amsterdam naar kroon met eigenzinnige Uitmarkt

‘Groningen: het Amsterdam van het Noorden’, zo staat de culturele hoofdstad van het Noorden wel bekend. Deze vergelijking tussen de twee steden gaat vanaf september nog wat meer op omdat in Groningen dan een eigenzinnige variant op de bekende Amsterdamse Uitmarkt van start gaat.

Onder de naam Uit Groningen '08/'09 presenteert het Groninger Uitburo op 11 september op de Vismarkt dan namelijk een vooruitblik op het nieuwe culturele seizoen in stad en provincie. Met ruim dertig deelnemende culturele partijen is een afwisselend programma verzekerd. Het programma is aanzienlijk beperkter in Groningen, maar het is dan ook pas de eerste keer.

Het programma van Uit Groningen is gratis toegankelijk en speelt zich op en rondom de Vismarkt af. Het is een programma geworden voor jong en oud, met niet alleen de populaire namen Zuco 103 en IOS, maar bijvoorbeeld ook Ernst & Bobbie, Lejo, NND/Galili, los Bomberos, Voorheen de Bende en het Ensemble Cantatrix.

Het programma zal op 11 september vanaf 15.30 uur beginnen met het kinderprogramma. Gedurende de hele middag en avond zal er onder andere muziek, dans, cabaret, lezingen, gedichten, kindercircus, workshops, klassieke muziek en theater geprogrammeerd worden op diverse locaties. Naast het hoofdpodium, zullen ook de der Aa-kerk, Huize Maas en Huis de Beurs de hele namiddag en avond in het teken staan van cultuur. Met het optreden van de populaire Pete Philly and Perquisite als slotact heeft het Groninger Uitburo een ware publiekstrekker in huis.

www.toerisme.groningen.nl

01/06/2008
Verbrander biomassa overweegt vestiging Eemshaven
01/06/2008
UMCG opent centrum voor ouderenzorgNieuw artikel