Navigatie overslaan

Gro­nin­gen stelt zich kan­di­daat als loca­tie voor Euro­pe­se Waterstofbank

De provincie Groningen stelt zich kandidaat als locatie voor de vestiging van de Europese Waterstofbank. Dat kondigde commissaris van de Koning René Paas aan in Den Haag tijdens 'Noord in Nieuwspoort'.

De Europese Waterstofbank is een initiatief van de Europese commissie. Dee bank is bedoeld om duurzame waterstofproductie te stimuleren en te investeren in deze groene transitie.

“Noord-Nederland is meest logische plek”

Noord-Nederland heeft als de eerste Hydrogen Valley van Europa alles in huis om als vestigingsplaats van deze Waterstofbank te fungeren, zo stelt Paas. “Waterstof heeft de toekomst. Het is goed om te zien dat de Europese Commissie dat in de vorm van een Waterstofbank erkent en hiermee investeringen wil doen om de transitie te versnellen. Wat ons betreft is daar maar één logische plek voor: in Noord-Nederland, in de eerste Hydrogen Valley van Europa.”

Ook het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ziet het Noorden als geschikte locatie van een Waterstofbank, zo blijkt uit een verklaring. “De regio heeft door decennia aan ervaring met het verhandelen en distribueren van gas de kennis en kunde in huis die de Waterstofbank goed kan gebruiken. Noord-Nederland wil dan ook graag in gesprek met het kabinet om een gezamenlijk aanbod voor te bereiden voor de Europese Commissie voor de komst van de Waterstofbank naar Noord-Nederland. Daarmee wordt de Noord-Nederlandse koploperspositie binnen Europa op waterstof versterkt.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring