Navigatie overslaan

Gro­nin­gen telt nu 195.000 inwo­ners dank­zij inter­na­ti­o­na­le studenten

Groningen begint zich steeds meer te ontwikkelen tot het Oxford of Cambridge van Nederland: steden die zeer in trek zijn bij buitenlandse studenten en met een internationaal imago. Dat is al te zien of, beter, te horen op straat, waar groepjes jongeren steeds vaker Engels blijken te spreken. Groningen groeit namelijk hard als internationale studentenstad. Zo hard, dat Groningen sinds begin oktober officieel 195.000 inwoners telt.

De 195.000e inwoner van de stad Groningen werd officieel op het Stadhuis ontvangen door wethouder Schroor. De gelukkige was die middag geen buitenlandse student, maar Emma Oosterwijk, studente, afkomstig uit Peize, die zich inschreef in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA).

De totale bevolkingsomvang van de gemeente Groningen zal in 2019 – zoals de ontwikkelingen nu lijken - de grens van 200.000 inwoners bereiken.

De stijging is volgens de gemeente dus vooral te danken aan de grote instroom van buitenlandse studenten. Ook vertrekken er minder gezinnen uit de stad. Daarnaast is er een vestigingsoverschot van veel nieuwe jongeren in de stad, vooral in de leeftijdsgroep van 15-20 jaar. De stad blijkt vooral aantrekkelijk voor jongeren uit de regio.

Met 195.000 inwoners blijft Groningen op de 8e plaats staan in rangorde van Nederlandse grote steden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring