Navigatie overslaan

Gro­nin­gen uit­geef­stad: nieu­we Bos­at­las gewijd aan Neder­land Waterland

Groningen is al meer dan honderd jaar een belangrijke uitgeefstad in Nederland. Wat er ook allemaal verandert in de economie: op uitgeefgebied speelt Groningen nog steeds een vooraanstaande rol. Noordhoff Uitgevers heeft nu namelijk een nieuwe Bosatlas uitgebracht speciaal gewijd aan het thema water.

De Bosatlas van Nederland Waterland, een atlas waarin de veelzijdige relatie van Nederland met water centraal staat, is onlangs verschenen. Meer dan veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven werkten mee aan dit overzichtswerk. Prins Willem-Alexander schreef het voorwoord. Deze Bosatlas is bestemd voor een breed publiek. Water is een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs. Daarom ontvangen alle middelbare scholen van Nederland begin volgend jaar een gratis set atlassen.

Honderden kaarten

Nederland is een waterland. De helden uit onze vaderlandse geschiedenis streden tegen het water, onze economie kan niet zonder havens en rivieren, en recreëren doen we aan de Noordzeekust, op de Friese meren of een Waddeneiland. Geen wonder dat ons land uitblinkt in het ontwikkelen en toepassen van kennis over water, of het nu gaat om veiligheid of gezondheid, om dijkenbouw of zuiveringstechnologie, om energie-opslag of ecologie, om het voorkomen van wateroverlast of het verbeteren van de waterkwaliteit. Met honderden kaarten en luchtfoto's van Karel Tomeï maakt De Bosatlas van Nederland Waterland al deze onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek.

Expertise uit meer dan 40 instellingen

Vele overheden, kennisinstellingen en bedrijven houden zich bezig met water. Dankzij hun inhoudelijke inbreng is De Bosatlas van Nederland Waterland geworden tot een actuele en kleurrijke vlootschouw van alles wat Nederland maakt tot waterland.

Hoogleraar onderwijsgeografie Joop van der Schee van de Vrije Universiteit, tevens KNAG-vertegenwoordiger van het aardrijkskundeonderwijs, zegt over De Bosatlas van Nederland Waterland: ‘Omdat water een van de belangrijkste onderwerpen is in de eindexamenprogramma's van het voortgezet onderwijs, zijn de 300 waterkaarten in deze atlas onmisbaar voor docenten en scholieren.’

Meer informatie: http://www.bosatlasvannederlandwaterland.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring