Navigatie overslaan

Gro­nin­gen vier dagen in teken van blazers

Van 11 tot en met 14 juni staat Groningen tijdens het Internationaal Blazersfestival OnWings! in het teken van blaasinstrumenten. Met een uitgebreid programma en een concours worden verschillende soorten blaasmuziek onder de aandacht gebracht bij het publiek.

Op de eerste dag van het festival, donderdag 11 juni, is OnWings! het domein van de koperblazers. Ruim honderd koperblazers zullen zich rond 18.00 uur vanaf de Martinitoren laten horen tijdens de opening, waarna het beroemde koperensemble German Brass een concert zal geven.

Op vrijdag 12 juni is het de beurt aan de saxofoons met onder andere een saxofoonsymposium, verschillende masterclasses en optredens van aanstormend saxofoontalent.

Op zaterdag 13 juni staat de binnenstad van Groningen op zijn kop tijdens de concertfinale. Verschillende groepen en ensembles zullen op markante plaatsen zoals de stationshal en de Westerkade de bezoekers figuurlijk omver blazen met hun muziek.

Op de laatste dag, zondag 14 juni, wordt het concours afgesloten en zal een professionele jury de winnaars bekend maken en prijzen uitdelen.

Meer informatie is te vinden op www.onwings.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring