Navigatie overslaan

Gro­nin­gen wil een Ener­gy Academie

Er moet een Energy Academy in Groningen komen. Dat zeggen de noordelijke partners die zijn verenigd in de stichting Energy Valley. Op dinsdag 18 januari overhandigt Gertjan Lankhorst van GasTerra het plan aan premier Rutte, die in Groningen op bezoek is.

De Energy Academy moet een topinstituut worden waar onderzoek gedaan wordt naar energie en waar enkele honderden studenten geschoold worden. Het moet onderwijs bieden op mbo-, hbo- en universitair niveau. Het instituut past in de plannen om het Noorden te veranderen in een Energy Valley.

Aan het plan hebben de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, de gemeente en de provincie Groningen meegewerkt. Het idee voor het instituut werd enige tijd geleden gelanceerd door GasTerra topman Lankorst.

Volgens de Rijksuniversiteit zijn momenteel al 300 onderzoekers en promovendi bezig met het thema energie. daar zouden er nog 100 bij moeten komen, onder wie vijf absolute toppers. De academie moet Groningen enige honderden extra studenten opleveren en 800 arbeidsplaatsen doordat het instituut hoogwaardige bedrijvigheid aantrekt.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring