Navigatie overslaan

Gro­nin­gen zet zich met resul­taat in voor star­ten­de ondernemers

In de gemeente Groningen is in 2009 het aantal startende ondernemers toegenomen en is de uitval onder die starters gedaald. Dit in tegenstelling tot de rest van Nederland, waar het aantal starters juist afnam. Het afgelopen jaar zijn er in Groningen 2.084 nieuwe ondernemers bijgekomen. Hiervan zijn 1.160 succesvol het eerste jaar doorgekomen. De stijging is onder andere te danken aan het Actieplan Starters dat de gemeente Groningen in maart 2009 introduceerde.

Onderdelen van dit actieplan zijn onder andere het verbeteren van de dienstverlening aan starters, het optimaliseren van de informatievoorziening en het door de gemeente initiëren en faciliteren van netwerken. De komende jaren zal deze dienstverlening verder worden uitgebreid. Zo komen de gemeentelijke accountants van het gemeentelijke Bedrijvenloket voortaan ook zelf bij ondernemers langs om hun diensten aan te bieden

Daarnaast heeft Groningen in 2010 de ‘Polis voor Groeiers’ gelanceerd. Deze polis is bedoeld voor kleine startende bedrijven en biedt hen de mogelijkheid het financiële risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van een nieuwe medewerker te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring