Navigatie overslaan

Gro­nin­gens beroemd­ste kun­ste­naars­ver­e­ni­ging De Ploeg nu ook per fiets te ontdekken

Liefhebbers van kunst, natuur, geschiedenis én van fietsen kunnen dit voorjaar en deze zomer in Groningen volop genieten. Er is namelijk een nieuwe fietsroute ontwikkeld, die voert langs de fraaiste plekjes langs de rivier Reitdiep, waar vroeger de schilders van de kunstenaarsvereniging De Ploeg hun inmiddels beroemde schilderijen maakten. Dankzij de nieuwe route kan men zowel van cultuur als van oude landschappen, natuur en rust genieten. Er is ook een app voor beschikbaar.

De nieuwe fietsroute is ontwikkeld door Marketing Groningen en is getiteld: ‘In het spoor van de Ploeg’.

De Ploeg was een kunstenaarscollectief dat in 1918 werd opgericht in de stad Groningen. Kunstschilders, maar ook musici en literatoren zijn lid geweest van De Ploeg. Leden van De Ploeg trokken vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw naar het noorden van de provincie Groningen, naar een gebied van water, wierden en dijken.

In felle kleuren en expressieve stijl schilderden ze hier het landschap en de mensen in dat landschap. Vanaf eind maart worden veel werken van De Ploeg tentoongesteld tijdens de expositie ‘De verborgen schatten van het Groninger Museum’.

De route is 38 kilometer lang en voert door het Reitdiepdal, één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland en is gratis te downloaden via de app 'Groningen Routes' uit de App Store en de Google Play Store.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring