Navigatie overslaan

Gro­nin­ger bin­nen­stad decor van foto­ma­ni­fes­ta­tie Noorderlicht

In de binnenstad van Groningen vindt nog tot en met 9 oktober de inmiddels befaamde fotomanifestatie Noorderlicht plaats. In tal van galerieën en musea zijn gedurende het evenement tentoonstellingen te bekijken van bekende en onbekende nationale en internationale fotografen.

De hoofdtentoonstelling Traces & Omens is te zien is de historische Der Aa-kerk. De expositie laat zien hoe 40 fotografen uit 18 landen proberen een verbeelding te geven van het begrip tijd. Ze maakten familieverslagen en sociale reportages, fotografeerden landschappen, interieurs en sporen van oorlog en maakten koele registraties of fantasievolle ensceneringen.

In de nieuwe fotogalerie van Noorderlicht aan het Aa Kerkhof, pal achter de Der Aa-kerk, is de expositie Land van Belofte te zien. Deze expositie laat zien hoe vijf internationaal bekende fotografen tegen de stad Groningen aankijken. Ze gingen op zoek naar dat wat het karakter van de stad vormt, maar wat de Groninger zelf nog nauwelijks opvalt.

In Academie Minerva is een expositie te zien van vijf fotografen die op het moment van de Tsunami in Azië aanwezig waren. Ieder laten ze op hun eigen manier de impact van de natuurramp zien. Daarnaast is op ruim zeventig locaties in stad en provincie, waaronder galerieën en musea, het zogenoemde satellietprogramma te bekijken. Voor meer informatie: www.noorderlicht.com of www.groningeruitburo.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring