Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Forum houdt elec­ti­on night’

Niet alleen de hele VS zal op dinsdag 4 november in spanning zitten tijdens de presidentsverkiezingen, ook in Groningen wordt meegeleefd. Het Groninger Forum organiseert een avond- en nachtvullend programma gepresenteerd over, rond en reagerend op de Amerikaanse presidentsverkiezingen: ‘Election Night’.

De avond start met de theatervoorstelling 'De grote verkiezingsshow' van Het Zuidelijk Toneel waarin het gezelschap in een revueachtige opzet een voorstelling presenteert die de werking van politiek en macht zichtbaar maakt. 'De grote verkiezingsshow' is een toneelstuk, maar tegelijkertijd één groot showproces, waarbij listig mediagebruik en demagogie hoogtij vieren en het doel alle middelen heiligt. Met o.a. Harmen Siezen, Tom de Ket, George van Houts, Nanette Edens, Mark Kraan, Jose Kuijpers en Joke Tjalsma.

Na afloop van de voorstelling vervolgt de avond en nacht met een veelzijdig programma waarin met kritische documentaires over de laatste verkiezingen, stand-up comedy van Boom Chicago, verkiezingsspoofs, films over Amerikaanse verkiezingen, een kennisquiz, prachtige Americana van singer-songwriters als Stacey Earl & Mark Stewart, Nels Andrews en Easton Stagger en Philips, de finale van een debatwedstrijd, monitoren met coverage van CNN en andere nieuwszenders en een live verbinding met de USA een goede balans wordt gezocht tussen inhoud en entertainment.

Als opmaat voor 'Election Night' wordt door DwarsDiep op woensdag 29 oktober een debat georganiseerd in het kader van het Americans Festival, een coproductie van het Noord Nederlands Orkest en Prime. Bijzondere gasten hierin zijn de Amerikaanse componisten Alvin Curran en Laurie Anderson.

Kaarten voor 'De grote verkiezingsshow' kunnen worden aangeschaft via de kassa van de Stadsschouwburg Groningen. Voor de rest van het doorlopende programma kan men gratis kaarten reserveren via dezelfde website. Het is uiteraard ook mogelijk om na de theatervoorstelling in te steken.

'Election Night' wordt gepresenteerd door het Groninger Forum en de Stadsschouwburg Groningen in samenwerking met Debatcentrum DwarsDiep, filmtheater Images, het TakeRoot Festival, journalistiek/RUG en studenten- en studieverenigingen SIB en EPU.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring