Navigatie overslaan

Gro­nin­ger land decor muzi­ka­le fietstochten

Eind augustus, de 28e en de 29e om precies te zijn, vinden er op het Groninger land twee bijzondere én muzikale fietsevenementen plaats: de ZomerJazzFietsTour en de Muzikale Kerkenfietsroute op ’t Hoogeland.

Een muzikaal fietsavontuur door het prachtige landschap van het Reitdiepdal met optredens in schitterende oude kerkjes en boerenschuren. Dat is in het kort het beproefde concept van de ZomerJazzFietsTour, die voor 28 augustus gepland staat.

Op het programma van de ZomerJazzFietsTour staan in totaal 27 concerten op 22 speelplekken. Omdat het onmogelijk is alle concerten te bezoeken, is het de bedoeling dat de bezoeker een keuze maakt. Om de bezoekers op weg te helpen, heeft de organisatie alvast vier mogelijke routes uitgestippeld, waarbij de deelnemers op verschillende punten over kunnen stappen op een andere route. De routes zijn te vinden op de website van de ZomerJazzFietsTour.

Wie er na de ZomerJazzFietsTour nog geen genoeg van heeft, kan de volgende dag weer op de pedalen stappen voor de Muzikale Kerkenfietsroute op ’t Hoogeland. Dit is een muzikale fietsroute door het Groningse Hoogeland waarbij je bij kunt komen in een van de negen kerkjes waar ieder heel uur een concert op het programma staat.

Al fietsend van de ene naar de andere kerk kunnen de deelnemers genieten van het indrukwekkende wierdenlandschap, de kleine pittoreske dorpjes, de weidse landschappen en de bijzondere luchten. In de kerkjes is ieder heel uur een optreden, verzorgd door musici uit de omgeving. Niet alle kerkjes zijn in een dag te bezoeken. Het is daarom de bedoeling dat de deelnemer zijn eigen programma samenstelt.

www.zjft.nl
www.nicolaaskerkoldenzijl.nl (zie bij agenda)

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring