Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Muse­um komt weder­om met topexposities

In het Groninger Museum is de komende maanden weer het nodige te beleven op kunstgebied. Momenteel zijn er verschillende uiteenlopende tentoonstellingen te bezoeken en ook voor later dit jaar heeft het museum nog heel wat in petto.

Momenteel kunnen bezoekers onder andere genieten van het buitengewoon bijzondere werk van fotokunstenaar Ruud van Empel (tot en met 27 november) en de allereerste tentoonstelling ter wereld die volledig is gewijd aan het 17e en 18e eeuwse Chinese porselein dat dankzij zijn groene versiering bekend staat als Famille Vert (tot en met mei 2012).

In de komende maanden worden in het Groninger Museum natuurlijk ook een aantal nieuwe, spraakmakende tentoonstellingen geopend. Zo is vanaf 16 oktober het werk van het wereldberoemde Nederlandse kunst- en designcollectief Studio Job in Groningen te aanschouwen.

Na 19 november valt er ook voor liefhebbers van de Groningse schilder Jan Altink, mede-oprichter en naamgever van het kunstenaarscollectief De Ploeg, veel te genieten in het Groninger Museum. Vanaf die datum vindt namelijk de tentoonstelling ‘Iconen van het Groningerland’ plaats. Hierin wordt aandacht besteedt aan het veelzijdige oeuvre van één van de bekendste en invloedrijkste Groningse schilders ooit.

Vanaf 11 december krijgt de vermaarde couturier Azzedine Alaïa zijn eigen expositie in het Groninger Museum. Hier zal een groot aantal van de creaties waarmee hij de afgelopen tien jaar de modewereld verblijdde te zien zijn. Alaïa is nog steeds actief en kent een grote schare wereldberoemde fans, waaronder de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama en popiconen als Tina Turner en Madonna.

Voor meer informatie over de tentoonstellingen in het Groninger Museum:

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring