Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Muse­um pre­sen­teert eer­ste gro­te over­zichts­ten­toon­stel­ling Maar­ten Baas

Maarten Baas is één van de meest besproken Nederlandse ontwerpers van dit moment. Een grote eigen overzichtstentoonstelling zat er echter nog niet voor hem in. Tot dit jaar, want vanaf 18 februari toont het Groninger Museum een brede selectie uit het werk van de nog jonge designer. Daarnaast zal Baas een volledig nieuwe serie van zijn project Where there’s Smoke presenteren, waarin hij designklassiekers uit het verleden een verbrande make-over geeft.

Baas (1978) wordt gezien als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek en is opgenomen in vooraanstaande musea over de hele wereld: van het MoMa in New York tot het Rijksmuseum en van het Victoria & Albert Museum tot het Stedelijk Museum. Daarnaast werkt hij voor exclusieve merken als Louis Vuitton, Dior, en Swarovski en zijn z’n ontwerpen terug te vinden in de collecties van beroemdheden als Brad Pitt en Kanye West.

De overzichtstentoonstelling Maarten Baas: Hide & Seek is vanaf 18 februari tot en met 24 september te zien in het Groninger Museum.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring