Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Muse­um toont legen­da­ri­sche gitaren

De gitaren van rockgrootheden als Mick Taylor van de Rolling Stones en Noel Callagher (Oasis) van dichtbij bekijken; die kans krijg je niet vaak. Nog tot en met 8 maart is het mogelijk tijdens de tentoonstelling ‘De mythe van de elektrische gitaar’ in het Groninger Museum.

De grote collectie elektrische gitaren die bijna een maand lang in Groningen te zien is, werd beschikbaar gesteld door de Luxemburgse verzamelaar Luc Henzig. Uit zijn uit 600 exemplaren bestaande gitarenverzameling zijn 50 topstukken geselecteerd voor de expositie.

Bij elk van de gitaren heeft de Duitse portretschilder Oliver Jordan een schilderij van de voormalige bespeler gemaakt. Zo ontstaat een emotioneel Rock ’n Roll-verhaal, dat nog eens na te lezen valt in een speciaal voor de expositie uitgebracht boek met gesprekken met de schilder en met de huidige eigenaar van de gitaren, Luc Henzig.

Om de beleving compleet te maken, zijn er ook nog filmpjes waarop de gitaren bespeeld worden. Deze zijn te zien met behulp van de Tapart app. Deze kunnen bezoekers gratis downloaden in de App Store of Google Play Store. In het museum is een wifiverbinding en wie geen geschikte mobiel of tablet heeft kan er bij de infobalie een huren.

www.groningermuseum.nl

Foto: Feliciano Guimarães

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring