Navigatie overslaan

Gro­nin­ger ont­wik­kelt popu­lai­re Krudoku-app

De in het Groningse Winsum woonachtige Jaap-Jan Hellinga ontwikkelde de succesvolle cijferversie van Wordfeud: Krudoku. Hellinga heeft zijn baan inmiddels opgezegd om zich volledig op de ontwikkeling van apps te richten. Het spel wordt al in veertig landen gespeeld.

Hellinga en zijn vrouw speelden zelf vaak Wordfeud maar ergerden zich aan discussies die ontstonden doordat niet bestaande woorden werden goedgekeurd. Hierdoor kwam hij op het idee eenzelfde soort spel te maken maar dan met cijfers, waar geen discussie over mogelijk is. Hij ontwikkelde de app op zijn iMac en liet deze testen door een aantal mensen. De app werd in no time goedgekeurd door Apple, dat normaal gesproken een hele strenge procedure heeft.

Krudoku heeft goede recensies gekregen en wordt inmidddels in veertig landen gespeeld. Nadat Apple de app goedkeurde, zegde Hellinga zijn vaste baan als ICT-er bij Atos op en is zijn eigen bedrijf begonnen. Het bedrijf heet HelloApps BV (Hell van Hellinga, de O van Oving, de achternaam van zijn vrouw). Momenteel is hij bezig met de ontwikkeling van de Androidversie van Krudoku, om de app binnenkort ook aan te kunnen bieden in de Google Playstore. Ook gaat hij nieuwe apps ontwikkelen voor bedrijven.

Krudoku is gratis verkrijgbaar in de Appstore van Apple. De premium versie biedt meer functies en kost 1,79.

www.krudoku.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring