Navigatie overslaan

Gro­nin­gers beho­ren tot de geluk­kig­ste van Nederland

Een appartement met uitzicht over de historische binnenstad? Een huis met tuin in een pittoresk dorpje? Wonen aan het water met een boot voor de deur? Of een vrij gelegen boerderijtje met weids uitzicht over akkers met daarboven de beroemde Hollandse wolkenluchten? Het kan allemaal in en rondom Groningen. Fijne bijkomstigheid: het is betaalbaar.

Bruisende stad

Een bruisende stad, spannende cultuur, een gezellig nachtleven en een rijke historie: Groningen leeft. 24 uur per dag. Het is dan ook niet voor niets dat de inwoners van Groningen tot de gelukkigste van Nederland behoren. Tel daarbij op dat we hier de minste fijnstof van heel Nederland in de lucht hebben en je begrijpt: in Groningen is het goed toeven.

Handig weetje: het centrum is met zowel de fiets als het OV altijd snel bereikbaar. Hier vind je alle denkbare winkels en een gezellige, uitgebreide markt. Bezoek op je vrije dag de historische monumenten of musea met divers aanbod van tentoonstellingen. Een avondje uit? ’s Avonds kun je kiezen uit tal van goede restaurants, bruisende cafés en zijn er verschillende podia voor muziek en theater. Je sportieve ambities kun je kwijt bij één van de vele sportclubs die de stad rijk is.

Rust & ruimte in pittoreske dorpjes

Ben je op zoek naar natuur, rust en ruimte? Ook dat vind je in Groningen. In de vele, pittoreske Groningse dorpjes vind je ruime en betaalbare woningen. Werk je in de stad? Groningen is met de auto goed bereikbaar, maar ook het OV en de (speed)fiets zijn goede alternatieven voor je dagelijkse woon-werk ritje. Maak jij binnenkort jouw woon-werkritjes in of naar deze digitale stad?

De mooiste plekjes van de stad

Folkingestraat: Geen straat zo kleurrijk en afwisselend als de Folkingestraat. Zoveel gezellige eetgelegenheden, kleine boetiekjes en winkeltjes vind je nergens anders.

Stadspark: Trainen voor hét Groningse hardloopevenement 'de 4 mijl van Groningen' doe je natuurlijk in het prachtige en heuvelachtige Stadspark.

Noorderplantsoen: Ultiem in de zomer: een picknick in het Noorderplantsoen. Het authentieke Groningen beleef je op een kleedje op de speelweide, of rond de vijver tussen de studenten.

Vismarkt: Op de Vismarkt is het versaanbod eindeloos: van kruiden, vis en vlees tot Hollandse en exotische groenten en fruit. Altijd lekker druk én gezellig.

Stadsstrand: Verkoeling op warme dagen vind je op het stadsstrand in het Ebbingekwartier (centrum).

Der Aa's: Knus en idyllisch: lopen over de kinderkopjes langs de bootjes op de Hoge en Lage der Aa.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring