Navigatie overslaan

Gro­nin­gers bou­wen app voor Nu​.nl en win­nen Ondernemersprijs

Een jong Gronings bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van apps, is twee keer met de neus in de boter gevallen. Eerst kregen de Groningers de opdracht tot het bouwen van een app voor de veel bezochte nieuwssite Nu.nl. Mede dankzij die succesvol afgewikkelde opdracht sleepten ze vervolgens ook de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2012 in de wacht. Het gaat om Peperzaken, gevestigd in de Mediacentrale in Groningen. Het is slechts een van de vele bedrijven in Groningen die apps zijn gaan ontwikkelen, waarmee ze een nieuwe tak van ICT-bedrijvigheid van de grond aan het tillen zijn.

Peperzaken is als ontwikkelaar van software voor mobiele telefoons, ook wel ‘apps’ ge-noemd, in 3,5 jaar tijd uitgegroeid van 2 naar 13 medewerkers. Oprichter en directeur Dirk-Jan Huizingh heeft de ambitie om de beste en mooiste apps van Nederland te maken. Dat werd kennelijk ook gewaardeerd door nu.nl dat dus de opdracht voor het maken van haar app aan het snelgroeiende Groningse bedrijfje gaf.

Dirk-Jan Huizingh: ‘Het winnen van de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) plaatst de ICT-branche in onze regio in een positief daglicht. We hebben al aardig voet aan de grond in het westen, maar kunnen nu wat meer euro's naar het Noorden importeren."

Peperzaken won naast dé Jonge Ondernemersprijs ook de provincieprijs van Groningen. Namens de jury noemde Erik-Jan Kreuze de App-bouwer en de mensen erachter ‘gedreven, oplettend en inspringend op nieuwe ontwikkelingen in een complexe markt en topspeler in het segment.’

Het was de 11e keer dat de JOP werd uitgereikt. De finaleavond speelde zich af in het spiksplinternieuwe Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

http://www.peperzaken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring