Navigatie overslaan

Gro­nin­gers en hun uit­bun­di­ge tuinen

Groningers staan bekend als nuchter en misschien wat terughoudend. Maar dat kan niet gezegd worden van hun tuinen, waar het momenteel uitbundigheid troef is. Hoe bijzonder de Groningse tuinen in Stad en provincie Groningen zijn, dat laten de Groningers graag zien tijdens het evenement ‘Tuin & Kunst Tiendaagse'.

Een jaarlijks terugkerend evenement in de zomermaand juni in Groningen is namelijk de Tuin & Kunst Tiendaagse. In een tijd dat alle tuinen op hun mooist zijn, laat de provincie Groningen aan de wereld zien wat ze op tuin- en kunstgebied in huis heeft.

Tuineneigenaren openen dan hun tuindeuren en zullen u gastvrij ontvangen. Sommige tuinen zijn decor voor mooie kunstvoorwerpen, sculpturen, tuinbeelden, maar ook een podium voor toneelspel, muziekuitvoeringen en voordrachten.

Naast de vele particuliere tuinen kan Groningen trots zijn op een aantal in goede staat van onderhoud verkerende borgen, vaak met een prachtig aangelegde borgtuin. Een aantal borgen hebben nu een museale functie en tijdens de Tuin en Kunst Tiendaagse een speciaal programma.

En dan is er ook nog een scala aan tuinen met historische waarde zoals de middeleeuwse Kloostertuin van Ter Apel, de Hortus in Haren en de unieke slingertuinen van Oldambt en Hoogeland: Groningen heeft een rijke tuingeschiedenis!

Al die tuinen, klein en groot, zijn een bezoekje waard! Op www.tuinen.groningen.nl vindt u het hele programma.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring