Navigatie overslaan

Gro­nin­gers ont­wik­ke­len web­si­te om digi­ta­le spo­ren uit te wissen

Bruinlier & Vaantjes, twee Groningse internetspecialisten die eerder al een supersnelle Stemwijzer ontwikkelden, hebben nu een site bedacht om je online sporen van internet te verwijderen. De website www.accountkiller.com trekt vanuit de hele wereld belangstelling en krijgt al tienduizenden bezoekers per dag.

Op Accountkiller.com worden instructies gegeven om online accounts of profielen op de meest bekende websites te verwijderen. Bovendien wordt door middel van een zwarte lijst op de site gewaarschuwd voor websites als Skype, waar je je gegevens nooit meer kunt verwijderen, en Hyves, waar het je knap lastig wordt gemaakt om weer van je account af te komen. Voor een kleine 200 websites staan er al verwijderhandleidingen op de website. Dat aantal kan nog verder uitgebreid worden aangezien gebruikers zelf hun aanvullingen kunnen insturen.

De site is opgemerkt door een aantal grote blogs en trekt nu dagelijks tienduizenden unieke bezoekers van over de hele wereld, die zich zorgen maken over wat er met het ‘online spoor’ dat ze achterlaten gebeurt.

www.accountkiller.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring