Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf Ano­me Pro­jects maakt dij­ken en oevers ster­ker met kunststof

Het Groningse bedrijf Anome Projects is er in geslaagd een product van kunststof te ontwikkelen dat helpt om verzakkingen aan dijken en oevers te voorkomen. ‘Ground Consolidator’, zo luidt de naam van het product, waarvan stortelementen worden gemaakt. Anome Projects won er vorige maand in Groningen een award mee in de categorie "Noordelijke bedrijven met de meeste groeiambitie".

In potentie zou de technologie van Anome Projects een fundamentele verandering teweeg kunnen brengen in de Grond-, Weg- en Waterbouw, waar na 2000 jaren werken met zand, steen en klei zich nu nieuwe materialen en nieuwe vormen aandienen.

Anome Projects BV is een initiatief van Lieuwe Boskma, Joop Niezen en Alfred Boskma. Zij zijn reeds jaren actief met diverse business development-trajecten in uiteenlopende branches. De missie van Anome Projects BV is het wereldwijd daadwerkelijk realiseren van innovatieve, duurzame en ecologisch verantwoorde waterbouwkundige oplossingen gebaseerd op GC constructies

GC’s kunnen gemaakt worden van vele materialen, bijvoorbeeld van innovatieve biocomposieten, en bijvoorbeeld ook oplosbaar worden gemaakt. Typische kenmerken van het gebruik van de GC zijn versterken en beschermen van constructies. Toepassingen zijn legio, bijvoorbeeld te vinden in dijkversterking, betonwapening, versterking van slappe gronden, luwtedammen, slibvang, vastzetten beplanting en bodem- en taludbescherming.

Doordat de open uiteinden iets korter zijn kan de vorm in oneindige rijen gestapeld worden voor transport en gecontroleerde verdeling.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring