Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf Bruins Vis­scher Licht ont­wik­kelt groen licht en wint Duits-Neder­land­se prijs

Licht kan wit zijn, of geel, of blauw of andere kleuren hebben. Maar sinds kort is er ook een nieuw, bijzonder groen licht, waarbij het woord groen slaat op duurzaamheid. Dit licht is ontwikkeld door het Groningse bedrijf Bruins Visscher Licht, dat daarvoor een Duits-Nederlandse prijs in de wacht sleepte. Het bedrijf bedacht een manier om groen en dus duurzaam geproduceerd licht ook veel beter te vermarkten. Het bedrijf won er ook al de aanmoedigingsprijs Energieprijs Ondernemend Groningen 2012 mee.

Tijdens het eerste 'E-180° congres' van de Eems Dollard Regio (EDR) in Papenburg (Dld) heeft Bruins Visscher Licht de ‘Energieeffizienzpreis 2012’ (Duurzame Energieprijs 2012) in ontvangst genomen. De lichttechnische groothandel uit Groningen kreeg hiermee de waardering voor het programma ‘Groen Licht’ waarmee zij in het najaar van 2009 startte.

Doel van dit traject is niet alleen zelf klimaatneutraal te produceren, maar vooral de klanten te adviseren, te stimuleren en te voorzien van duurzame energiezuinige lichttoepassingen. Coen Brouwer, directeur van Bruins Visscher Licht kreeg de trofee, een certificaat en de bijbehorende geldprijs van duizend euro uitgereikt tijdens de openingsavond van het tweedaags E-180° congres.

In het jaar 2010 was Bruins Visscher Licht voor het eerst klimaatneutraal. De CO2-uitstoot die niet voorkomen kan worden, compenseert het bedrijf met zogeheten ‘Gold Standard Credits’. Gelijktijdig werkt Bruins Visscher Licht intern aan het steeds verder verkleinen van die eigen uitstoot. Zo is onder meer het elektriciteitsverbruik in twee jaar van bijna 90.000 KWh naar iets meer dan 58.000 KWh gedaald. Ambitie is om rond het jaar 2015 nagenoeg volledig zelfvoorzienend te zijn bij de opwekking van elektriciteit.

www.bvlicht.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring