Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf CC Dia­gnos­tics wint Jon­ge Onder­ne­mings­prijs 2019

De Groningse ondernemer Nutte van Belzen heeft met zijn bedrijf CC Diagnostics de Jonge Ondernemingsprijs 2019 gewonnen. Hij versloeg in de finale in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij. CC Diagnostics maakt medische testen.

Van Belzen werkt samen met het UMCG aan een nieuwe test voor het opsporen van baarmoederhalskanker. CC Diagnostics wil een efficiëntere, goedkopere en vrouwvriendelijkere test maken, dan de bestaande testen.

Jury unaniem

De jury, bestaande uit zakelijke professionals, was unaniem over de uitslag. “Alle finalisten zijn uniek en goed in wat ze doen”, zegt juryvoorzitter Jelmer Spijksma van Or-Quest. “De reden dat wij Nutte van Belzen de winnaar vinden is onder andere dat hij tijdens zijn studie begonnen is met ondernemerschap. Hij is zowel arts als ondernemer, een bijzondere combinatie. Hij heeft een test ontwikkelt die 33 procent minder fouten maakt in het snel en effectief aantonen van baarmoederhalskanker. Dit kan in Europa leiden tot een besparing van minstens 360 miljoen euro. Nutte heeft zeer goed inzicht in zijn kwaliteiten en eigenschappen en heeft de juiste mensen om zich heen weten te verzamelen om dit te realiseren”, aldus juryvoorzitter Jelmer Spijksma van Or-Quest.

Elk jaar strijden jonge ondernemers uit Friesland, Groningen en Drenthe voor de felbegeerde award. Aan de award hangen extra prijzen, zoals een exclusieve masterclass ter waarde van € 2.500,00, een adviestraject van Flinc, een lidmaatschap van JNO, een advertentiepagina in Noordz en natuurlijk eeuwige roem.

Pitch

Onderdeel van de verkiezing is ook een pitch. Die van Nutte van Belzen vind je hieronder:

Jonge ondernemers uit de drie noordelijke provincies kunnen zich nu alweer inschrijven voor de Jonge Ondernemingsprijs 2020.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring