Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf Embra­ce SBS scoort met soci­aal intranet

Een intranet dat mensen met elkaar verbindt: dat is wat het Groningse bedrijf Embrace SBS levert. Niet alleen collega’s, maar ook klanten en leveranciers kunnen toegang krijgen tot dit platform, zodat een echte community ontstaat. De technologie baart wereldwijd opzien: Embrace SBS en databeheerbedrijf SPIE-ICS, waar het social intranet wordt geïmplementeert, ontvingen niet voor niks onlangs een prestigieuze gouden Intranet Innovation Award.

Onder de de naam SPIE PLUS ontwikkelde Embrace SBS een social intranet voor datacenterbedrijf SPIE-ICS. Tijdens de uitreiking van de internationale Intranet Innovation Awards 2015 kregen de twee samenwerkende bedrijven de prestigieuze Gold Award in de categorie ‘social, collaboration & communication’. De Intranet Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt door de gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet.

Wat SPIE PLUS zo speciaal maakt? Het zorgt ervoor dat kennis in de organisatie inzichtelijk wordt doordat collega’s naar elkaar refereren in bepaalde kennisgebieden. Via zijn persoonlijke profiel kan een medewerker onder andere contactinformatie, kennis, competenties en ervaringen delen met de rest van de organisatie. Via een persoonlijke tijdlijn kunnen gebruikers in contact treden met elkaar door vragen te stellen of kennis en informatie met elkaar te delen. Er wordt daardoor sneller een connectie gemaakt tussen mensen, kennis en informatie en dat sluit aan bij het werken van nu. Uiteindelijke is het zelfs het doel ook klanten en leveranciers van SPIE-ICS toegang te geven, zodat een echte community ontstaat die SPIE-ICS helpt de snel veranderende markt te kunnen bijhouden.

De jury van de Intranet Innovation Awards prijst de innovatieve benadering van het vastleggen en delen van kennis door middel van anonieme referenties van collega’s. Daarnaast spreekt ook de wijze waarop het concept in het design van het intranet is geïmplementeerd de jury aan. Daarnaast werd bij de beoordeling meegenomen dat de aanpak een bewezen effect heeft op zowel de betrokkenheid van de werknemers als het detacheringsproces van de klant.

www.embracesbs.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring