Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf haalt goud’ uit bio­mas­sa: nomi­na­tie voor Food Val­ley Award 2013

Een bedrijf uit Stadskanaal is er in geslaagd om ‘goud’ te halen uit biomassa. Dat wil zeggen: het bedrijf TCE GoFour heeft innovatieve techniologie ontwikkeld om de opbrengst van biomassa aanzienlijk te verhogen. Het betreft de 'bio product processor' (BPP), die in staat is om oliehoudende gewassen op milieuvriendelijke wijze en met behulp van enzymen om te zetten in hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en medische industrie en voor diervoeding.

Daarbij worden bovendien elektriciteit en warmte opgewekt die kunnen worden gebuikt op het agrarisch bedrijf. Het bijproduct olie tenslotte kan worden verkocht als biofuel. Het bedrijf dat dit heeft bedacht is TCE GoFour uit Stadskanaal. Met haar innovatie is TCE GoFour genomineerd voor de Food Valley Award 2013.

Doelstelling van deze Food Valley Award is het stimuleren van de innovatiekracht van de agrifood gerelateerde industrie door het belonen van veelbelovende innovaties, die ook passen bij het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid. Uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de Food Valley Expo in Wageningen op donderdag 24 oktober 2013.

‘We zijn zeer verheugd met de nominatie voor de Food Valley Award, want we hebben de afgelopen vijf jaar veel energie gestoken in de ontwikkeling van de BPP. De BPP kan bijdragen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten en het ‘verwaarden’ van agrarische producten op een duurzame en milieuvriendelijke manier’, zo laat Peter van der Klok, directeur TCE GoFour weten.

De jury was onder de indruk van de techniek en de vele mogelijkheden van BPP om op locatie biomassa te verwaarden op een duurzame manier in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.

Een uitgebreide beschrijving van de genomineerden, de Food Valley Award en de jury is te vinden op www.foodvalleyaward.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring