Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf heeft suc­ces met inno­va­tie­ve voedselconservering

Als je als bedrijf pas een half jaar bezig bent en nu al moet uitbreiden, moet je wel iets goeds in handen hebben. Het in Ter Apel gevestigde Vision Food heeft dat met haar ‘High Pressure Processing-techniek’, oftewel HPP. Hierbij worden voedingsmiddelen in een machine op onder hoge druk gebracht. Alle aanwezige bacteriën worden hierdoor gedood, wat het voedsel vier keer langer houdbaar maakt. De techniek is een dermate groot succes, dat het in mei 2012 opgerichte bedrijf nu al aan uitbreiding van de werkzaamheden en het personeel denkt.

HPP is een nieuwe conserveringsmethode in Nederland. Om voedselbederf tegen te gaan wordt over het algemeen gebruikt gemaakt van conserveringstechnieken als pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) of worden er conserveringsmiddelen aan het voedsel toegevoegd. Een groot nadeel van deze technieken is dat het ten koste kan gaan van de voedingswaarde, de vitamines of de smaak. Bij HPP is dit niet geval: de oorspronkelijke voedingswaarde blijft volledig behouden en omdat er geen enkele toevoeging nodig is, blijft ook de smaak, kleur en textuur van producten als vlees, groente en fruit intact.

In Amerika wordt de techniek al op steeds groter wordende schaal toegepast en ook in Nederland zijn dankzij Vision Food steeds meer met HPP behandelde producten in de winkels te vinden. Het bedrijf verwacht dat de komende tijd steeds meer consumenten met de voor Nederland nieuwe techniek zullen kennismaken. Vision Food is namelijk in gesprek met meerdere supermarktketens en voert voor hen op wekelijkse basis testprojecten uit. De verwachting van het bedrijf uit Ter Apel is dat HPP nog dit jaar zijn grote doorbraak in Nederland, maar ook in België, zal gaan beleven.

Om op dat groeiende aantal klanten in te spelen, gaat Vision Food uitbreiden. Het bedrijf wil zich ook gaan richten op het verpakken van producten die met HPP zijn behandeld en gaat hiervoor een tweede productielijn openen.

www.vision-food.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring