Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf Kalooga ver­zorgt foto­ma­te­ri­aal voor web­si­tes wereldwijd

Het Groningse internetbedrijf Kalooga heeft mogelijk goud in handen met een zelf ontwikkelde en unieke dienst. Het heeft namelijk een zoekmachine ontwikkeld waarmee online uitgevers zoals weblogs en nieuwssites gratis hoogwaardig fotomateriaal kunnen vinden, zonder daarbij het beeldrecht of het morele recht van de maker geschonden wordt. Een wereldwijd uniek concept, waarvoor dan ook de nodige belangstelling bestaat.

Het systeem achter Kalooga werkt als volgt: een zoekmechanisme genaamd een crawler baant zich een weg door miljoenen websites. Zodra deze een hoogwaardige fotoverzameling tegenkomt, wordt deze geanalyseerd en worden previews van de afbeeldingen plus randinformatie als onderschriften en links opgeslagen in de database van Kalooga. Deze database wordt vervolgens beschikbaar gesteld via de website, maar de database kan ook op basis van een artikel op de site van een online uitgever automatisch een geschikte foto daarbij plaatsen.

Inmiddels maken bekende websites als die van de Engelse krant The Independent, maar ook de sites van de Volkskrant, Elsevier en Trouw gebruik van de diensten van Kalooga, evenals Voetbalzone.nl en Tvgids.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring