Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf krijgt octrooi voor geluid­scher­men van hennepbeton

Geluidsschermen van hennepbeton, met een frame van kunststof dat gemaakt is van petflessen. Het bedrijf BW2BioBased uit Hoogezand heeft het octrooi voor dit duurzame product gekregen, zo meldt de gemeente Midden-Groningen.

Er zitten legio voordelen aan deze duurzame en innovatieve geluidsschermen. Zo is het scherm, met dank aan het hennepbeton, zeer geluidswerend: maar liefst 85 procent van het geluid wordt geabsorbeerd. Nog een voordeel van het hennep is dat het CO2 opneemt en recyclebaar is.

Goed voor het milieu

Het frame van het scherm is gemaakt van gerecyclede petflessen, en daarmee dubbelop goed voor het milieu. Een frame van staal zou verhit moeten worden, en daarbij komt veel CO2 vrij, zo meldt directeur Bert Koekoek op RTV Noord. Kunststof hoeft daarentegen alleen maar verwarmd te worden en kan tot acht keer hergebruikt worden. Nog een voordeel: op het kunststofscherm hecht geen graffiti, waarmee de schermen dus hufterproof zijn.

Bovendien zijn de gerecyclede kunststoffen niet geïmpregneerd, waarmee ze dus geen giftige stoffen af staan aan de omgeving.

Octrooi

Met het octrooi heeft het bedrijf het monopolie op het maken en verkopen van deze geluidschermen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring