Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf ont­wik­kelt boek­houd­pro­gram­ma in Excel voor zzp’ers: PIMs Boekhoudwereld

De bekende landelijke leveranciers van boekhoudprogramma’s als Exact of Yuki hebben er een concurrent bij. De in het Noord-Groningse Garsthuizen werkzame Harry Veen heeft een boekhoudprogramma ontwikkeld dat met name aantrekkelijk is voor zzp’ers. Deze zijn vaak gewend om hun gegevens bij te houden in Excel.

Veen bedacht dat door dit programma enigszins te verbeteren en aan te passen, het mogelijk moest zijn om de complete Excel-boekhouding van zzp’ers volledig up-to-date te houden. Aan het eind van het jaar wordt aan de hand van een slim stappenplan het jaarverslag automatisch opgemaakt. Dat levert volgens de Groningse ondernemer een jaarlijkse besparing tot honderden euro’s op aan accountants- of administratiekosten. ‘Pims tool’ is de naam van dit door Veen - jurist, boekhoudspecialist en programmeur - ontwikkelde boekhoudprogramma.

Volgens Veen is uit onderzoek in 2013 gebleken dat een zzp’er gemiddeld 97 euro per maand betaalt voor zijn boekhouder of zijn administratiekantoor. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat 53 procent van de zzp’ers zijn eigen dagelijkse boekhouding regelt. ‘De jaarrekening die daarna nog moet worden gemaakt door een accountant of boekhouder wordt dan wel erg duur betaald’, zegt Veen, eigenaar van VDW Excellent.

Volgens de ondernemer kunnen deze kosten dan ook fors naar beneden. Hij besloot tot de oprichting van PIMs Boekhoudwereld samen met een groep ondernemers uit Brabant. De nieuwe onderneming is landelijk actief en heeft een tool ontwikkeld waarmee de zzp’er niet alleen zijn dagelijkse boekhouding regelt, maar ook zijn eigen jaarrapport. ‘Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan een zzp’er die volledig werkt met PIMs tool bijna 80 procent op zijn administratiekosten besparen’, aldus Veen.

Wat extra handig is voor de zzp’er is dat PIMs tool een uitgekiend vraag- en antwoordspel heeft ontwikkeld, waarmee de zzp’er stap voor stap leert welke onderdelen extra aandacht verdienen voor de belastingaangifte. Na beantwoording van deze vragen is de fiscale jaarrekening klaar en wordt deze kant en klaar geprint als PDF-bestand.

PIMs Boekhoudwereld is op dit moment druk bezig met het opzetten van een digitale kennis- en videobank, maar de slimme zzp’er kan nu alvast in zijn eigen tempo werken aan zijn volledige administratie en jaarrapport.

Meer informatie: www.pimsboekhoudwereld.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring