Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf ont­wik­kelt Glo­bal Pet Alert

Een soort Amber Alert, maar dan voor huisdieren: dat is Global Pet Alert. Via de door het Groningse bedrijf ITNEXT ontwikkelde app kun je verdwenen huisdieren als vermist opgeven. Iedereen die de app heeft geïnstalleerd ontvangt dan een berichtje en kan door extra oplettendheid misschien meehelpen bij het terugvinden van het betreffende huisdier.

Om te voorkomen dat mensen voor de grap gebruik maken van de app, moet je na installatie een account aanmaken waarin je aangeeft welke huisdieren je hebt. Als vervolgens één van deze dieren vermist raakt, kan een ‘push-bericht’ aangemaakt worden met daarin de naam, foto en omschrijving van het terug te vinden dier. Global Pet Alert zal vervolgens kijken of het bericht serieus is en indien dat het geval is het bericht versturen.

Ook kunnen gebruikers via de app gemakkelijk meldingen plaatsen op sociale media als Facebook, Hyves en Twitter, zodat nog meer mensen kunnen uitkijken naar hun vermiste huisdier.

Als ontvanger van alarmmeldingen beschik je over een filter om niet allerlei vermissingen door te krijgen waar je niet bij kunt helpen omdat je te ver weg woont. Daarnaast kun je in de app aangeven dat een dier aangetroffen of gevonden is, zodat de eigenaar zijn huisdier weer kan ophalen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring