Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijf ont­wik­kelt spec­ta­cu­lair mobiel podi­um: Mohawkstage

Er is lang aan gewerkt maar onlangs was het dan voor het eerst in actie te bewonderen: de Mohawkstage van het Groningse bedrijf Konvooi Ecxeptioneel. De Mohawkstage is een groot en opvallend boogpodium dat eenvoudig is op te bouwen, maar dat elk festival of evenement een bijzondere uitstraling geeft.

Zijn debuut voor het grote publiek maakte het Mohawkstage tijdens het jubileumfeest van het Noorderpoort College op de Grote Markt in Groningen. Onder meer Douwe Bob en Mr. Polska stonden daar op de planken van het splinternieuwe podium, dat eenvoudig en met weinig mankracht vanaf een oplegger is op te bouwen.

Bouwer van het concertpodium is het Groningse bedrijf Konvooi Exceptioneel, dat is ontstaan uit Busbeats Verhuur. Dat bedrijf ontwikkelde en verhuurde sinds 2007 verschillende unieke podia en andere installaties voor evenement. Wat te denken van een grote parasolbar en een oude passagiersbus met een terras op het dak die dienst kan doen als kantoor, kassa, backstageruimte. Deze objecten verhuurde Busbeats aan evenementen als grote en kleine festivals, markten en bedrijfsfeesten. Zo waren ze onder meer te vinden op De Parade, Eurosonic/Noorderslag, Mysteryland, Bevrijdingsfestival Groningen en Welcome to the Village.

Na acht jaar Busbeats Verhuur vonden broers en oprichters Eli en Jeroen Padmos dat het tijd werd voor een nieuwe stap, namelijk de uitbreiding en professionalisering van het bedrijf. In januari 2016 veranderde Busbeats Verhuur in Konvooi Exceptioneel en stapte Mark Antonides in het bedrijf.

De Mohawk is het eerste grote wapenfeit van het nieuw ontstane Konvooi Exceptioneel. Het is groter dan alle vorige installaties die het bedrijf bouwde en zal zelfs op grotere festivals een belangrijke blikvanger en publiekstrekker worden.

www.konvooi.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring