Navigatie overslaan

Gro­nings bedrijfs­le­ven opti­mis­tisch over arbeidsmarkt

Het bedrijfsleven in Groningen is net als ondernemers uit de rest van Noord-Nederland positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de regio. Bijna 85 procent van de ondernemers verwacht dat het personeelsbestand van hun bedrijf in 2010 en 2011 gelijk blijft of zelfs toeneemt. Dit blijkt uit een enquête die UWV hield onder personeelsmanagers van middelgrote en grote bedrijven. De vragen zijn tijdens het UWV Werkgeverscongres voorgelegd aan de deelnemers.

De arbeidsmarkt in Noord-Nederland toont slechts een voorzichtig herstel. Toch verwacht 39 procent van de ondervraagde bedrijven dat de vraag naar personeel dit jaar en volgend jaar zal groeien. Bijna de helft (45 procent) denkt dat het personeelsbestand gelijk blijft. Een minderheid (16%) denkt minder mensen nodig te hebben.

Werkgevers in Noord-Nederland zien vergrijzing van het personeelsbestand als de grootse uitdaging voor hun bedrijf (45 procent), gevolgd door behoud van personeel (27 procent) en het opleiden van de medewerkers (19 procent). Opvallend genoeg ziet maar 9 procent werving van nieuwe mensen als de belangrijkste opgave voor de komende jaren.

De enquête voor Noord-Nederland is gehouden onder enkele honderden HRM-managers, personeelsadviseurs en salarisadministrateurs van bedrijven met meer dan 150 werknemers in Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring